Καλαμπάκα-Μετέωρα

Στη Βορειοδυτική Θεσσαλία, πάνω από την Καλαμπάκα, υψώνονται σε ύψος 400 μ. περήφανοι και επιβλητικοί οι απόκοσμοι, τεράστιοι και σκοτεινοί βράχοι των Μετεώρων, γεμάτοι απολιθωμένα όστρακα -ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμένο. Σε αυτό το άγριο και απροσπέλαστο, υποβλητικό τοπίο, ανάμεσα ουρανού και γης, απλώνεται το δεύτερο πιο σημαντικό μοναστικό συγκρότημα της Ελλάδας, μετά το Άγιον Όρος.

Από τις είκοσι τέσσερεις μονές που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνο έξι (Αγίου Νικολάου Ανάπαυσα, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ή Μεγάλο Μετέωρο, Βαρλάμ, Ρουσάνου, Αγίας Τριάδας και Αγίου Στεφάνου), οι οποίες άριστα οργανωμένες και ανακαινισμένες με σεβασμό προς την παράδοση, για εξακόσια και περισσότερα χρόνια συνεχίζουν αταλάντευτα, χωρίς διακοπή και παρεκκλίσεις, γνήσια και αυστηρή τη μαρτυρία του ορθόδοξου μοναχισμού.

Η αγία λιθόπολη των Μετεώρων από το 1988 έχει ενταχθεί στον Κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Πραγματοποιήστε μαζί μας ένα προσκύνημα στις μετεωρίτικες μονές πάνω στους ανεμόδαρτους βράχους, μια περιπλάνηση στην πολυκύμαντη ιστορία τους.

  

8:00 Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη
11:00 Άφιξη στα Μετέωρα
13:30 Αναχώρηση από Μετέωρα και στάση στην Καλαμπάκα για φαγητό
15:00 Αναχώρηση από Καλαμπάκα
18:00 Άφιξη στη Θεσσαλονίκη

διάρκεια 10 ώρες κόστος 270 € mini van 320 €