Λουτρά Πόζαρ- Καϊμακτσαλάν

Λουτρά Πόζαρ
Από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια, τα (Λουτρά Πόζαρ), Αριδαία βρίσκονται σε υψόμετρο 360-390μ και σε απόσταση 13χλμ. από την έδρα του Δήμου (Αριδαία), 45χλμ. από την πρωτεύουσα του Ν. Πέλλας, Έδεσσα και 100χλμ. από την Θεσσαλονίκη.Οι ιαματικές πηγές Λουτρών Λουτρακίου ή Λουτρών Πόζαρ, αναβλύζουν σε υψόμετρο 360 -390 μ.Δημιουργούνται από το νερό της βροχής που εισχωρεί στο έδαφος και φτάνει σε μεγάλο βάθος, όπου θερμαίνεται, ανεβαίνει ψηλότερα και στην πορεία του εμπλουτίζεται με μέταλλα και άλλα συστατικά.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του νερού συνιστώνται για παθήσεις του κυκλοφοριακού και του αναπνευστικού συστήματος, ρευματοπάθειες, γυναικολογικές και δερματικές παθήσεις. Επίσης, ενδείκνυται η ποσιθεραπεία για παθήσεις ήπατος, νεφρών, χολής, πεπτικού και ουροποιητικού συστήματος.

Χιονοδρομικό Καϊμακτσαλάν
Το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας ή Καϊμακτσαλάν, όπως είναι γνωστό, βρίσκεται στο όρος Βόρας, το τρίτο υψηλότερο βουνό της Ελλάδας και οι πίστες του αναπτύσσονται σε υψόμετρο 2.050 έως 2.524 μέτρων. Το όρος Bόρας αποτελεί πόλο έλξης για αμέτρητους φυσιολάτρες, ορειβάτες, καθώς και για χιλιάδες χιονοδρόμους, που επισκέπτονται τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας ενώ η εθνική ομάδα και οι περισσότερες σχολές σκι, ξεκινούν εκεί την προετοιμασία τους. Το χιονοδρομικό κέντρο απέχει 39 χιλιόμετρα από την Έδεσσα, 140 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη και 570 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

8:00 Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη
9:30 Άφιξη στο Καϊμακτσαλάν ( 2 ωρες σταση για καφε σκι )
11:30 Αναχώρηση από Καϊμακτσαλάν
12:00 Άφιξη στα Λουτρά Πόζαρ (στάση μιάμιση ώρα για μπάνιο και ψώνια)
13:30 Αναχώρηση από λουτρά και στάση στο χωριό για φαγητό
15:00 Αναχώρηση για Θεσσαλονίκη
16:30 Άφιξη Θεσσαλονίκη

διάρκεια 8.5 ώρες κόστος 220 € mini van 250 €